Un site de turism din Statele Unite a făcut un „inventar” al lucrurilor bune pentru care turiștii din Occident vin să viziteze România.
“Orase medievale? Romania le are. Castele de basm? Romania le are din plin. O mare capitala? Au bifat si asta. O cultura bogata, cu multe traditii vechi? Clar exista. Un vin subestimat? Da. Munti superbi? Si asta. Ba romanii au chiar si plaje la Marea Neagra”, arata Travel Pulse citat de ziare.com.
Cetatea Rupea
Cetatea Deva
“Vedeta” Romaniei este numita Transilvania, cu orasele sale fortificate, cu istoria bogata si cu muntii maiestuosi, sustine Travel Pulse, care nominalizeaza ca posibile destinatii Brasov, Sighisoara si Sibiu. “Destinatii de calatorie de vis, devenite realitate”, asa sunt numite cele trei orase.
Brasov
Sighișoara
“Sighisoara cea adormita” este locul de bastina al “adevaratului Dracula”, Vlad Tepes, arata site-ul, care numeste printre atractiile orasului Turnul cu ceas. Brasovul atrage cu centrul sau romantic si cu drumetiile pe muntele Tampa. Odata ajuns aici, eventual la apus, turistului i se recomanda sa guste un pahar din vinul local, in timp ce se lasa sedus de priveliste.
Cat despre “Sibiu”, acesta este numit un oras “sofisticat”, unde turnurile sunt, fara indoiala, atractia principala.
Sibiu
Insa “cea mai misterioasa regiune din Romania” este, noteaza site-ul, Maramuresul, locul in care s-au pastrat traditii vechi de secole. Catalogat ca fiind “autentic”, termen ce ar putea fi scris cu majuscule, dupa cum noteaza Travel Pulse, acesta atrage cu bisericile sale din lemn – opt aflandu-se in patrimoniul UNESCO. Cel mai laudat lacas de cult este manastirea Barsana.
In ceea ce priveste castelele, site-ul sustine ca Romania nu poate fi egalata, Pelesul fiind considerat castelul “suprem”.
Este trecut in revista si Castelul Bran, dar si cel al Corvinilor.
Catelul Bran
Cat despre Bucuresti – “a nu fi confundat cu capitala Ungariei, Budapesta”, dupa cum noteaza Travel Pulse, amintind ca inclusiv Michael Jackson a facut aceasta greseala cand a concertat in Romania -, acesta are bulevarde largi, fantani arteziene si o istorie turbulenta.
“Mare parte din arhitectura are la baza Parisul si inca se vede”, arata site-ul.
Nu este uitat nici “fascinantul” Transfagarasan, al carui farmec nu consta doar in curbele soselei, ci si in privelistea pe care o ofera, “o fereastra spre locurile salbatice ale Romaniei si spre satele sale”, dupa cum incheie Travel Pulse, care publica si doua fotografii: una cu Brasovul si o alta cu un sat pitoresc de munte.
The post Site american: România este exact ce vrea occidentalul să vadă în Europa appeared first on Români Buni.