Quantcast
Channel: Romani Buni – Români Buni
Viewing all articles
Browse latest Browse all 22036

Vezi cele mai frumoase 12 sate din România, pentru vacanța de Paști

$
0
0
Cele mai frumoase 10 sate din Romania, pentru vacanța de Paști

Anul acesta sărbătorim Paștile pe 1 mai iar cum meteorologii spun că vremea nu va fi bună pentru plajă vă invităm să vă petreceți minivacanța, tradițional, în satele românești.

Satele românești mai păstrează încă datinile strămoșești, creștine și precereștine, care îi „înnebunesc pe turiștii străini. Legătura pamenilor cu natura este foarte puternică iar cei din vest, dar și românii din marile orașe, au pierdut-o.

Născuți și crescuți foarte aproape de natură ne este greu să trăim doar între betoane. Avem nevoie de lucruile simple care se obțin greu.

1. Șirnea, Brașov

Micuţul sat Şirnea din judeţul Braşov, o aşezare a pătorilor de la poalele Munţilor Piatra Craiului, la o altitudine de 1244 de metru ascunde multe comori ale vieţii satului românesc de altă dată.

Când satul a devenit unul turistic cu acte în regulă, comuniştii au testat riguros apa de la Şirnea pentru a se asigura ca nu cumva vreun străin să păţească ceva, informează adevărul.ro. Faptul că apa venea din izvoare de munte a făcut-o să fie extrem de curată şi a fost luată la vremea respectivă drept un etalon pentru Europa de Sud-Est, fiind declarată cea mai pură apă din această zonă.

2. Singeorgiu de Mures

(foto: Băile Sărate Sângeorgiu de Mureș”, zi-de-zi.ro)

Comuna Singeorgiu de Mures prezinta o serie de particularitati fata de alte asezari rurale si anume: este asezata la zona de confluenta intre dealurile subcarpatice, lunca Muresului si Cimpia transilvaniei, are o vechime de peste 700 de ani, are o populatie eterogena de peste 8000 de locuitori si aspecte socio-culturale specifice;

este comuna cu cele mai multe unitati si institutii agricole, dispune de Baile Sarate cu efecte terapeutice, recunoscute atat in tara cat si in strainatate.

Oameni de diferite etnii si confesiuni se unesc prin cultura ca intr-un buchet de flori de camp si se inteleg bine asa cum s-au inteles intotdeauna oamenii buni. Pe drumul national E 15 circulatia masinilor nu se opreste nici ziua, nici noaptea.

3. Comuna Vorona,  județul Botoșani

Situată în partea de sud vest a judeţului Botoşani, la 20 de Km de reşedinţa de judeţ, Vorona are ca vecini: la sud – Tudora , la nord – Corni, la est – Cristeşti, la vest – Liteni – Suceava.
Aşezarea la întretăierea unor vechi şi importante drumuri comerciale a constituit şi constituie o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea economică a localităţii. Nu întâmplător, în centrul comunei, din timpuri străvechi se desfăşoară în fiecare marţi un târg săptămânal.

4. Comuna Ciocănești, județul Suceava

Comuna turistica Ciocanesti – Bucovina , declarata comuna–muzeu prin hotararea Consiliului local nr.39 din 22.12.2004, ca urmare a caracterului sau unitar si unic în tara si în lume prin motivele nationale traditionale, sculptate pe fatadele caselor majoritatii gospodarilor din Ciocanesti si Botos, recunoscuta si cautata atat de turistii români cât si de cei din strainatate, se identifica ca o oaza de frumusete traditionala în Carpatii Romaniei si chiar în întreaga Europa.

5. Tulgheș, județul Harghita

(Tulgheș, Pietrele Roșii)

Locuri de vizitat mai cunoscute în Tulgheș sunt Bisericuta de lemn de la Pr Marc din anul 1790 – care exista si astazi restaurata si unde se afla si „Cimitirul eroilor din primul razboi mondial” – aici s-au gasit si ruinele unei scoli.

Cladiri de partimoniu: „Biserica ortodoxa” construita în anul 1882, „Cripta” unei familii de armeni care este în vecinatatea bisericii ortodoxe „Cuptorul de var” de la Valea Frumoasa „Casa cu ceas” ceasul din lemn .

6. Comuna Izvoarele, județul Prahova

Denumirea evocă natura terenului localităţii de reşedinţă (cu multe izvoare) şi îşi trage seva din vechea slavă (G. Mihăilă, Dicţional al limbii române vechi, Ed. Enciclop. Rom. Buc., 1974, p. 111).

Astăzi, mai există încă vreo câteva zeci de izvoare. În decursul anilor denumirea comunei s-a scris în mai multe feluri: -Isvoare, Isvorele, Isvoarele şi în fine Izvoarele.

7. Comuna Jidvei, județul Alba

Satele comunei Jidvei, nu sunt sate noi aparute pe harta  tarii, ci sunt vechi asezaminte, a caror existenta este atestata documentar cu multe secole in urma.
In conformitate cu “Diploma cavalerilor Ioaniti” care atesta colonizarea sasilor si a secuilor pe aceste meleaguri este imediat prezentata si intemeierea asezamintelor umane in zona Jidve.

8. Comuna Cornești, județul Cluj

Comuna Cornești este situată în partea de nord-vest a României, în zona de nord a județului Cluj, pe stânga râului Someșul Mic şi este scăldat de apele Văii Lujerdiului.

Comuna Cornești este atestată documentar în anul 1306. Localitatea îşi deapănă firul existenţei din timpuri străvechi. Cercetările arheologice efectuate în Cornești, localitate componentă a comunei au dat la iveală aşezări care datează din Preistorie. A fost astfel identificată, pe bază de mărturii certe existenţa așezării „Movila Strajei ” , dealul Gâlmejului.

9. Comuna Costești, județul Vâlcea

Manastirea Govora Turism Costesti Comuna Costesti beneficiaza de numeroase monumente istorice si de un cadru natural deosebit, pregatite pentru vizitatorii care doresc sa-si petreaca timpul liber.

Dumnezeu a binecuvantat locul cu doua manstiri si 10 biserici, plus doua capele, o pestera a Liliecilor, fapturi ciudate in slujba cinstitului Grigore Decapolitul, muzeul Trovantilor, unici in Europa ca forme si compozitie, Parcul National Buila – Vanturarita, trasee montane, pesteri si peisaje.

10. Comuna Drăguș, județul Brașov

Localitatea Dragus este situata in depresiunea Fagarasului, la poalele Muntilor Fagaras, in partea de nord a acestora. Depresiunea Fagarasului, situata la bordura nordica a muntilor, se prezinta ca un amfiteatru imens, strabatut de la est spre vest de raul Olt, care are foarte multi afluenti porniti din Muntii Fagarasului.

11. Sat Bologa, județul Cluj

Bologa este unul dintre satele-comoara ale judetului Cluj. Aflat in comuna Poieni, satul se afla la confluenta raului Crisul Repede cu raul Sacuieu (Hentu).

Desi in aparenta un sat mic, Bologa este ideal pentru iubitorii de natura, istorie si cetati medievale, neducand lipsa de importante obiective turistice. Dintre acestea amintim cetatea medievala, castrul roman si moara de apa. O oprire se poate face si la una dintre cele mai interesante biserici ortodoxe din zona, construita din piatra neagra de andezit.

12.  Comuna Arcani, județul Gorj

Se considera ca denumirea localitatii ar veni de la Arcina, cetate romana care s-a dovedit ca a existat pe aceste meleaguri.

Cu o sonoritate romana, nobiliara, capabila sa genereze incredere si mandrie, si care sugereaza prin aerul de vechime pe care emana – durabilitate, continuitate, proiectandu-ne astfel intr-un viitor al valorilor adevarate, care sa arate ca, aici in Arcani, flacara mintii creatoare, aprinsa de inaintasi, nu s-a stins.

 

The post Vezi cele mai frumoase 12 sate din România, pentru vacanța de Paști appeared first on Români Buni.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 22036

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48