Curtea Constituțională a României și-a arogat dreptul de a fi „Dumnezeul” Justiției române. S-a transformat în instanță de judecată, dă ordine expres Președinției, a luat locul Parlamentului, legiferează în loc să constate simplu dacă s-a încălcat sau nu Constituția. A uitat că există Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Curtea de Justiție a Uniunii Europene. CEDO și CJUE îi poate pune în „matca constituțională” pe judecătorii CCR, așa cum îi place lui Tudorel să spună.
Sesizarea la CEDO formulata de fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, in care contesta modul in care a fost revocata din functie, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce inseamna ca este in principiu admisibila si ca incepe judecata pe fond.
Surse specializate pe cazuistica CEDO au declarat pentru Ziare.com ca rapiditatea cu care a trecut de acest prim filtru sesizarea lui Kovesi, depusa acum nici o luna, arata ca institutia europeana ia foarte in serios aceasta cauza.
Asta nu înseamnă că Kovesi va fi repusă în funcție de CEDO. Așa ceva este imposibil. Însă Kovesi poate demonstra că CCR s-a transformat în instanță de judecată, a dat o decizie personală fără la care să poată face apel încălcându-se dreptul la apărare. Judecătorii CCR care au dat o decizie care încalcă drepturile omului nu mai pot rămâne în funcție, trebuie să demisioneze rapid, să lase locul altora care știu ce înseamnă Constituția.
Liviu Avram: „Tudorele, fă ceva: pune-ți centura de siguranță! Vezi să găsești una mai lungă, să-l încapă și pe Dorneanu. Știi ce înseamnă că CEDO a admis în principiu sesizarea lui Kovesi în mai puțin de două luni? Înseamnă că CEDO a considerat că e groasă, monșer. Dar asta cred că știi și matale, că zic unii că ești băiat deștept, prof.univ.dr. alea-alea…”
Judecătorii CCR mai au probleme și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Cei de la CCR sunt acuzați că citează din decizile CEDO și CJUE doar pasajele care-i convin, care sprijină politicienii corupți.
Tribunalul Olt a admis, marţi, o cerere a Asociaţiei ”Forumul judecătorilor din România” şi a dispus sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a răspunde la patru întrebări pe tema MCV, transmite coresponendentul MEDIAFAX.
Prima întrebare formulată se referă la Mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, dacă trebuie considerat un act adoptat de o
instituţie a Uniunii Europene, în sensul articolului 267 TFUE, care poate fi supus interpretării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
”Conţinutul, caracterul şi întinderea temporală a Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, se circumscriu Tratatului privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României Ia Uniunea Europeană, semnat de România la Luxemburg Ia 25 aprilie 2005? Cerinţele formulate în rapoartele întocmite în cadrul acestui Mecanism au caracter obligatoriu pentru Statul Român?
Articolul 19 alineatul (1) al doilea paragraf din Tratatul privind Uniunea Europeană trebuie interpretat în sensul obligaţiei statelor membre de a stabili măsurile necesare pentru o protecţie juridică efectivă în
domeniile reglementate de dreptul Uniunii, respectiv garanţii ale unei proceduri disciplinare independente pentru judecătorii din România, înlăturând orice risc legat de influenţa politicii asupra desfăşurării procedurilor disciplinare, cum ar fi numirea direct de Guvern a conducerii Inspecţiei Judiciare, chiar şi cu titlu provizoriu?”, se mai arată în document.
Ultima întrebare vizează articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană care ar trebui interpretat în sensul obligaţiei statelor membre de a respecta criteriile statului de drept, solicitate şi în rapoartele din cadrul Mecanismului de cooperare şi de verificare (MCV), instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006, în cazul unor proceduri de numire directă de către Guvern a conducerii Inspecţiei Judiciare, chiar şi cu titlu provizoriu.
The post Scăpăm de judecătorii anti-constituționali de la CCR? Surse. Sesizarea lui Kovesi a fost admisă în principiu de CEDO. Judecătorii CCR au probleme și la CJUE. Tribunalul Olt dispune sesizarea CJUE pentru a afla dacă cerinţele MCV sunt obligatorii appeared first on Români Buni.