De la 600,000 la câteva sute în stradă poate părea deprimant. Este plauzibil să ieși în fiecare seară cu sutele de mii. Fizic, mental se poate?
Pe Facebook, Lucian Mindruta a explicat: Cateva lucruri de tinut minte pentru cei pe care ii vad deprimati ca nu mai e lume in strada.
2. Un protest e ca o fiinta vie. Nu poti sa-i ceri sa aiba energie tot timpul. Are nevoie de pauze, de regrupari, de regasire a sensului. O veste pozitiva (si de care am sa va vorbesc mai mult maine) este ca multi dintre cei care au iesit saptamanile astea se organizeaza pentru o actiune civica de lunga durata, nu neaparat in strada.
3. Protestul in strada nu poate schimba un guvern ales si care are o super-majoritate in Parlament, daca acel guvern nu vrea sa plece. Asa e sistemul in Romania. In plus, eu cred ca PSD, cu ochii oamenilor pe el, trebuie sa aiba sansa (sau ghinionul) sa guverneze, pentru ca lumea sa se lamureasca daca a avut dreptate sau nu sa ii voteze.
Una peste alta, nu uitati ca scopul protestului nu e protestul in sine. Sigur, inteleg ca va e dor unii de altii…) Dar nu uitati ca Romania trebuie salvata si de scadere economica, de inamici externi si de propriile iluzii.
Toate astea se fac de fiecare dintre noi, la munca, acasa si intre prieteni.
#Rezist inseamna de fapt #continui in alte forme.
Asta sa va spuneti, chiar daca nu sunteti in Piata:
“Continui lupta, chiar si cand ea se da, pana la urma, doar in mine!”
The post De ce nu mai ies românii în stradă la proteste? „Cateva lucruri de tinut minte pentru cei pe care ii vad deprimati ca nu mai e lume in strada” appeared first on Români Buni.